Smakelijk! De podcast van Petra Possel 4: Wim Ballieu – de Vlaamse ballenjongen – praat met Petra Possel

Vlaamse (TV-)kok, foodie, ondernemer van Balls & Glory, ballenjongen en slagerszoon Wim Ballieu praat met host Petra Possel over verantwoordelijk ondernemen èn toegankelijke horeca blijven bieden voor iedereen. “Wim had the balls to get it all started”.

Uiteraard slaan we ook Het Ballenboek van Wim Ballieu open. Over gehaktballen en vegetarische ballen. Van de basics tot geavanceerde ballen! Wim legt daarin uit wat de oorsprong is van veel klassiekers en welke techniek er komt kijken bij een goede bal.

Tip van een ballen-pro: maak de ballen een dag van tevoren en laat ze afkoelen in de saus.

Keukenprins kookt een bijdrage uit Het Ballenboek van Wim: gegrilde gehaktballetjes van Black Angus met Choronsaus en een kleine salade met radijs.

Wil je Culinaire Vriend worden? Mail dan met adverteren@smakelijkpodcast.nl

Scroll naar boven