Smakelijk! De podcast van Petra Possel 32: Steak van watermeloen – Keukenprins Pieter maakt een gerecht voor Petra Possel

Special: watermeloen en dan met een hartige bereiding. Wat is het, hoe maak je het, waar komt het vandaan?

Host Petra Possel bespreekt met Keukenprins Pieter een gerecht. Nou ja gerecht: zie het als een component bij een koud voorgerecht of als onderdeel bij een hoofdgerecht. Vandaag: steak van watermeloen. Zeker niet alleen voor vegetariërs!

Flinke plakken watermeloen worden op lage temperatuur gedroogd in een voedseldroger of droogoventje (dat is niet hetzelfde als een airfryer). Zo’n flinke schoenendoos is niet al te kostbaar en ook geschikt voor het conserveren van groenten, fruit, vlees en paddenstoelen.

In deze bereiding langdurig gedroogd, denk aan 8 tot 10 uur en extra op smaak gebracht. Om de 90 minuten draai je de plakken meloen even om en smeer je ze opnieuw lichtjes in. Kwestie van een kookwekker of een alarm op je telefoon zetten. De Keukenprins zag en proefde dit voor het eerst bij Caribbean Chef Helmi Smeulders. Twee varianten vandaag: licht spicy met een Caribbean touch en op de wijze van een gegrilde steak met gefermenteerde knoflook, tijm, zout, peper en olijfolie.

En we noemen hem: Joep!

Het recept voor deze steak van watermeloen staat ook nu op onze website. Een beetje gekkigheid maar de wat behoudende Keukenprins is nogal enthousiast over het resultaat.

En voor Petra Possel mag een spiesje van blokjes watermeloen met feta en verse munt ook nog steeds.

Wil je Culinaire Vriend worden? Mail dan met adverteren@smakelijkpodcast.nl

Scroll naar boven