Smakelijk! De podcast van Petra Possel 28: Alwin Leemhuis en Jan-Jaap Altenburg praten met Petra Possel

Chef-kok Alwin Leemhuis van restaurant De Tuinkamer in de Priona Tuinen (eerder twee Michelinsterren) in Schuinesloot praat met host Petra Possel over zijn liefde voor koken met bloemen, planten en fruit uit de eigen tuin, over plukken en oogsten, over fermenteren en over zijn keuze om het sterrendom achter zich te laten en het nieuw gevonden geluk van werken in de fantastische tuin.

Jan-Jaap Altenburg, wijnkenner (WSET4), podcastmaker Sommeljj en daarnaast mede-eigenaar van wijnbar Vindict in Amsterdam stort vandaag zijn hart uit over louter Nederlandse wijn. Dat de oude kreet zuur & duur niet meer één op één van toepassing is bewijst hij glansrijk met een proeverij. De genoemde wijnen zijn te koop bij Bob Wijn.

Keukenprins Pieter brengt als verrassing voor Alwin met een “groententuintje” – een hartige tartelette met hangop van geitenyoghurt en verschillende groentes, bloemen en paddenstoelen – een eerbetoon aan chef Dick Soek van restaurant de Piloersemaborg in Den Ham.

Met dank aan onze Culinaire Vrienden van Kleinste Soepfabriek. “De nr. 1 van Nederland in biologische bouillons en soepen”.

Wil je ook Culinaire Vriend worden? Mail dan met adverteren@smakelijkpodcast.nl.

Scroll naar boven